Какви са някои от най -добрите обувки за бягане за жени?

Какви са някои от най -добрите обувки за бягане за жени?

Включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Ето нашия процес.

Обувките за бягане често са основен компонент на гардероба на тренировка на човек. Правилните обувки могат да дадат подкрепа и могат да помогнат за предотвратяване на наранявания. Производителите правят женските обувки за бягане малко по-различни от мъжете и има няколко фактора, които трябва да се вземат предвид, преди да ги купите.

Бързи връзки

 • Най-доброто за комфорт на всички обиколки: Hoka One Clifton 8
 • Най-доброто за бягане през нощта: ASIC GEL-KAYANO 27
 • Най-доброто за бягане на пътя: Nike React Infinity Run Flyknit 2
 • Най-доброто за тренировки: Nike Air Zoom Pegasus 37
 • Най -доброто за туризъм: Saucony Peregrine 10
 • Най -доброто за неравномерни повърхности: Brooks Cascadia 15

Най -добрият тип бягащи обувки ще варират сред индивидите въз основа на структурата на краката и предпочитанията им за упражнения. Женските също имат специфични нужди, които производителите вземат предвид при правенето на обувки за бягане. Те включват формата на стъпалото и начина, по който женските обикновено работят.

В тази статия обсъждаме какво да търсят в обувката за бягане на жената и предлагаме някои продукти, които хората могат да помислят да опитат.

Използваме „мъже“ и „жени“ в тази статия, за да се приведем в съответствие с това как компаниите предлагат на пазара своите продукти, но няма нужда да се придържаме към едната или друга. Човек трябва да избере продукта с прилепването, стила и функциите, които работят най -добре за тях.

Разлика между мъжки и женски крака

Структурата на стъпалото обикновено е сходна при всички , и има редица унисекс маратонки, които могат да функционират добре както за мъже, така и за жени. Въпреки това, производителите обикновено вземат предвид някои структурни различия, свързани с наталния пол.

Използване на сканирания от 1,2 милиона фута, проучване от 2019 г. установи, че женските обикновено имат по -тесен крак като цяло от мъжете, с по -нисък момент. В резултат на това обувките, които компаниите предлагат на пазара за жени, ще имат по -стройна форма като цяло.

Маратотъчните обувки за жени също са склонни да имат по -лека междинна подметка от тези за мъжете. Различно проучване от 2019 г. отбелязва, че жените обикновено имат по -ниска мускулна маса и костна маса от мъжете. Заедно те често се превръщат в намалено телесно тегло, така че обувките могат да имат по -лека, по -мека междин По -удобно.

Жените работят по различен начин?

Като цяло жените са по -склонни от мъжете да получат наранявания от бягане. Експертите смятат, че това се дължи на анатомични различия. Например, женските често имат по -широки бедрата от мъжете, което може да доведе до по -голям стрес върху бедрата, коленете и глезените, докато тича поради несъответствие.

походката се отнася до начина, по който някой ходи. Ненормална походка може да възникне поради по -различно изравняване на частите на тялото и причинява пронация, което се отнася до краката, която се търкаля навътре за разпределение на удара при кацане. Нестабилността на тазобедрената става може да направи свръхпронацията по -вероятна.

С свръхпронация кракът се приземява от външната страна на петата, след което се търкаля навътре. По -вероятно е да се появи при хора с ниски арки или плоски крака. Възможна е и недостатъчната пророка или супинацията, при която външната страна на петата удря земята под увеличен ъгъл с малко или никакво навътре валяк. Това намалено навътре валцуване е по -често срещано сред хората с висока арка.

Производителите на обувки могат да вземат предвид това, докато правят подметките на обувките, като добавят повече поддръжка.

Какво да търсите в бягаща обувка

според Американската медицинска асоциация по подиатрична медицинска помощ, подходяща работна обувка, трябва да осигури усвояване на шок и да съответства на типа на арка на краката на човек. Също така е препоръчително да заменяте редовно обувките за бягане, за да избегнете нараняване.

Проучването от 2020 г. предполага, че функции като маса на обувки, материали за дишане и твърдост са важни качества при изграждането на бягаща обувка. Други характеристики, които могат да бъдат важни, включват:

 • Възглавничка: Възглавничката осигурява устойчивост на въздействие, за да се сведе до минимум шока към краката и краката. Възглавничката е особено популярна в обувките за употреба на много твърди повърхности, като например пътни обувки. Тази функция може да помогне за предотвратяване на нараняване в някои случаи.
 • Поддръжка на междинната подметка: Обувките с дебела поддръжка на междинната подметка могат да помогнат за предпазване от шок. По -меките междинни плочи могат да помогнат за намаляване на въздействието.
 • Поддръжка на чашата на петата: Намаляването на шока във формата на поддръжка на чашата на петата помага за намаляване на въздействието през целия крак, особено когато петата първоначално удари земята.
 • Капка: Капката на петата до петите показва колко разлика има във височината на петата в сравнение с височината на пръста. Като цяло, обувките имат спад от около 8–12 милиметра (mm), но това може да варира в зависимост от предпочитанието на потребителя.

какво да избегне

Има има Някои ключови характеристики, които трябва да избягвате, докато търсите маратонки. Общите съвети включват:

 • Избягване на неправилно прилепващи обувки: Хората трябва да измерват дължината, ширината и дълбочината на краката си, за да гарантират правилно прилягане. Ако обувката е твърде стегната или твърде разхлабена, нараняването е по -вероятно.
 • Избягването на обувки за други видове походки: разбирането дали човек преназначава, супинира или работи неутрално е важно, тъй като пряко влияе на вида на вида на вида на вида на вида на вида на вида на вида на вида на вида на вида на вида на вида на вида на вида на вида на вида на Обувка, от която ще се нуждаят.
 • Избягване на обувки за други цели: Важно е да се вземе предвид предвиденото използване на обувката. Обувките, които редуслим коментари не са предназначени за бягане, е малко вероятно да осигурят необходимата поддръжка. Освен това, обувките с висока възглавница могат да бъдат подходящи за бягане на пътя, но не функционират добре по пътеки.

Списък на женските обувки за бягане

Много обувки за бягане са на разположение за закупуване. По -долу изброяваме шест продукта, които хората може да искат да опитат.

Моля, обърнете внимание, че писателят на тази статия не е опитал тези продукти. Цялата информация за продукта е чисто базирана на изследвания.

Hoka One Clifton 8

Най-доброто за комфорт на всички обиколки

Hoka One Clifton 8 е лека, подплатена обувка. Обувката може да не осигури съвсем отзивчивостта, необходима за тиражи или тренировки с къси бури. Въпреки това, всеобхватният комфорт, дори на дълги разстояния, го прави чудесен избор за много хора, които търсят умерено стабилна и подплатена обувка.

В момента на публикуването, чифт Hoka One Clifton 8 Обувките струват $ 130.

Магазин сега

ASICS GEL-KAYANO 27

Най-доброто за бягане през нощта

Таблица>

пета -Тое капка 5 mm
работна повърхност път
капка на петата 13 mm
работеща повърхност път

Тази опция ASICS е поддържаща обувка, която има за цел да осигури както стабилност, така и възглавница. Може да е чудесно подходящо за свръхпронаторите, които се нуждаят от допълнителна стабилност. Обувката разполага и с много отразяващи материали за условия на ниска осветеност.

Към момента на публикуването, ASIC Gel-Kayano 27 има списъчна цена от $ 160.

магазин сега

nike React Infinity Run Flyknit 2

Най-доброто за бягане на пътя

капка на петата-пръст 8.4 mm
работеща повърхност път

Nike React Infinity Run Flyknit 2 е удобен всички- All- Около обувката, която използва собствена смес от пяна в подметката, за да осигури възглавница и отзивчивост. Универсалността на обувките означава, че хората могат да ги носят за бягане, ходене през целия ден или употреба на фитнес зала.

В момента на публикуването чифт Nike React Infinity Run Flyknit 2 струва $ 160.

Пазарувайте сега

Nike Air Zoom Pegasus 37

Най-доброто за тренировки

капка на петата 10 mm
работна повърхност път

Nike Air Zoom Pegasus 37 е опция за хора, които се нуждаят от добра ежедневна шофьорска обувка. Производителят на обувката я проектира специално с биометрията на женския крак в ума. В него се посочва, че обувката осигурява както усвояване на удари в петата, така и пружинната опора с всеки крак.

Освен че са добри за бягане на пътя, тези обувки може да са подходящи за фитнес дейности и други тренировки.

Към момента на публикуването, Nike Air Zoom Pegasus 37 има списък Цена от $ 120.

Магазин сега

Saucony Peregrine 10

Най-доброто за туризъм

Таблица>

капка на петата Няма налична информация работна повърхност път и офроуд

Saucony Peregrine 10 може да осигури подкрепа по пътеки и неравномерни повърхности. Производителят предполага, че този модел е по -отзивчив вариант, който все още осигурява комфорта, необходим за по -дълги походи. Обувката може да е най -подходяща за хора с неутрална походка.

Към момента на публикуването, Saucony Peregrine 10 има списъчна цена от $ 120.

магазин сега

Brooks Cascadia 15

Най-доброто за неравномерни повърхности

капка на петата Няма налична информация
РАЗПРЕДЕЛЕНА ПЪРВА пътека

Брукс Каскадия 15 може също да осигури добра стабилност на неравномерни повърхности, като пътеки. Обучената обувка може да сведе до минимум въздействието върху ставите, като същевременно осигурява подкрепа на стъпалото да се адаптира към неравномерния терен.

Към момента на публикуването, Brooks Cascadia 15 има списъчна цена от 130 долара. Пазарувайте сега

резюме

Изборът на правилната обувка за бягане може да помогне за предотвратяване на нараняването и подобряване на производителността. Разбирайки формата и походката си на крака, човек може да стеснява опциите и да избере подходяща обувка.

Идеалната обувка за бягане на жените ще варира в зависимост от няколко фактора, които ще се различават сред индивидите. Тези, които искат да намерят подходящия чифт маратонки, може да се наложи да изпробват няколко различни марки и модели.

 • Затлъстяване / загуба на тегло / фитнес
 • Спортна медицина / фитнес
 • Женското здраве/гинекология

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

 • Sun, X., et al. (2020). Систематичен оборот

Contents